PERLER

Kongelig pragt - moderne design

Særudstilling på Rosenborg Slot, 11. februar - 28. maj 2011

Guldsmed Bodil Binners Mademoiselle Sade: 61 Tahiti kulturperler (11-15.5 mm i diameter), skaft af rhodineret sølv besat med i alt 19.24 carat baguette- og brillantslebne farveløse diamanter og 60 cm langt menneskehår Barokperlemykke fra skatkammeret på Rosenborg Slot, udført i tyskland omkring 1570. Barokperlen har form som en delfin, og smykket har udover at være et smukt ornament, fungeret som tandstikker.

Perlers diskrete magt udøver en næsten mystisk tiltrækningskraft. Milde, blide og forførende kalder de både på det guddommelige og det kropslige; deres naturlige skønhed er tidløs og universel, og også derfor er perler, som de ideelle kommunikationsobjekter, blevet brugt til iscenesættelsen af kongelighed.

Særudstillingen på Rosenborg Slot giver et indblik i perlernes danske kulturhistorie gennem adskillige århundreder; illustreret ved historiske perlekreationer, genstande og smykker, suppleret med nye guldsmedearbejder.
Blandt de historiske smykker har H. M. Dronningen venligt udlånt det imponerende Perlepoiré, som Dronningen bærer ved særlige lejligheder.
Hvert af de moderne indbudte smykkefirmaer/guldsmede – både danske og udenlandske – bidrager med deres unikke kreative syn på moderne perlekreationer, som trækker en rød tråd af magt, mytologi og mystik fra fortid til nutid.
De nutidige fortolkninger af perlers anvendelser har fascinationen af perler og deres sensualitet som bærende elementer.

For yderligere information og billedmateriale kontakt:
Museumsinspektør Peter Kristiansen (pk@dkks.dk) 3318 6043
Museumsinspektør Axel Harms (ah@dkks.dk) 3318 6048

Download pressemeddelelsen i PDF

Kongelige kreationer
Moderne-kreationer
Perleportraetter
Sponsorer